ONLY TEARS


  • Free your heart from hatred
  • Free your mind from worries
  • Live simply
  • Give more
  • Expect less
    Instagram : PERFECCIONAR
    Wechat : the-akmal
    Facebook : Asyrahtul Akmal









  • Skins: Mayra
  • Help: Amiraa
  • Owner: Akmal
  • The new kid on the block.
    2013/12/31 | 3 Comments
    Assalamualaikum. Hai hai ^^,

    Harini ada pendaftaran untuk Form 3, Form 4, Form 5 and Form 6 kat sekolah Akmal. Ofkos laa Akmal pegi sebab Akmal kan bakal form 5. Cewahhh. Macam eksaited jaa :3 Btw, today I wanna share about a new kid on the block at my school. Dia baru daftar beberapa hari lepas. Who is he? HE?! Yeah. He. Haha. His name is Muhd Faris Azimi bin Abd Ghani.

    p/s : Faris, I am so sorry sebab aku kidnap gambar hang tanpa izin :p

    Actually, Akmal dah kenal dia sebelum dia pindah sini lagi. Masa tu Akmal pegi dengar ceramah lesen. Terserempak dengan Faris ni. Masa tu kami tak kenal lagi pun. Si Faris ni laa ramah sangat. Dia yang tegur Akmal dulu. Nak harapkan Akmal yang tegur dia dulu, memang tak laa -.-" Masa tu laa kami kenal-kenal and dia cerita yang 2014 nanti dia pindah sini and satu sekolah ngan Akmal. And I was like, "Serious?!" Masa tu, mati-mati Akmal ingat dia attend untuk lesen kereta sebab Faris ni sangat laaaaa tinggi orangnya. Tu laa, orang pesan. Never judge a book by its cover. Never judge a person by their height. Kehkehkeh. Malu sebentar. So, kami pun sembang laa pasai sekolah Akmal.

    Harini, Faris datang sekolah sebagai "budak baru". Hahahaha. Kawan-kawan Akmal yang lain semua macam, "Weh, ada budak baru." Lagipun masa tu bukan Faris sorang ja yang baru daftar. Ada lagi sorang, perempuan. Form 5 jugak. Akmal dah tahu yang Faris nak masuk harini. So, Akmal diam-diam saja laa. Faris tak sekelas dengan Akmal. Faris dapat kelas 5SC1. Akmal pulak 5SC2. Yang lagi sorang tu, 5SC3. Akmal tak ingat pulak nama budak perempuan tu. Tak sempat nak berkenalan.

    Faris ni dari SMK Kem Terendak, Melaka. Akmal tak tahu laa pulak sebab dia pindah ke Kedah. Malas nak tanya. Nanti nampak macam penyibuk pulak. Masa rehat tadi, Akmal tegur Faris. Kawan-kawan Akmal semua buat muka pelik. Macam mana depa boleh kenal padahal Faris ni dari Melaka. Ada sesetengah yang dah tahu Akmal kenal dia masa ceramah lesen tu. Ada yang tak tahu.

    Faris minta tolong Akmal tunjukkan bilik SPBT sebab dia nak ambil buku teks. Akmal pun dengan sukarelanya ikhlas nak tolong dia. So, Faris ni ikut laa ke mana saja Akmal bawak dia pegi. Masa tu Akmal rasa macam Akmal ni dah macam pemandu pelancong ja. Kehkehkeh. Masa Akmal teman dia ambik buku teks, ada jugak laa berpasang-pasang mata yang usha kami pelik. Ya lahh, lelaki jalan dengan perempuan. Akmal tahu apa yang ada dalam pala otak depa :3

    Lepas habis sekolah, Akmal pegi lepak ngan kawan-kawan Akmal kat kedai makan. Saja-saja lunch sambil menyembang. Almaklumlaaa. Lama tak jumpa. Kawan Akmal, Pikah ada cakap yang ada beberapa orang tanya dia pasal Akmal ngan Faris. "Depa tu ada apa-apa ka? Rapat semacam ja." "Akmal tu ehem ehem budak baru tu ka?" "Depa tu couple eh?" ==" Sejujur jujur jujur jujurnya, Akmal kawan saja okehh ngan Faris. Just a friend. F.R.I.E.N.D! Lantak laa apa budak-budak lain nak fikir. Akmal tak buat apa-apa salah pun. Tulikan telinga, butakan mata. Just move on.

    So, welcome to your new school Faris :) I hope that you will be comfortable with the new environment here. 

    The most I can do for my friend is simply be his friend.
    Kbabaiii.

    Labels: , , ,

    Blogger Am_Mir said...

    Betul2x! Just ignore je diaorang tuh! (y) <3

     
    Blogger farisazimi said...

    wahhhh Akmal :D ...ak xtau plak hang nak tulis pasal ak ..hahahhaa menarik nie XD ...Tengkiu !!! ,,,Alah besa la tu....kita kawan dlu depa mmg pikir len ....wat dunno ja hahahaha.... Again ... thanks a lot for this post ... And thanks for sincerely being my friend :') ....

     
    Blogger Asyrahtul Akmal said...

    Waaaaa~! Faris stalker! Kahkahkah :D Malu lah pulak bila hang dah baca >////<

     

    Post a Comment