ONLY TEARS


  • Free your heart from hatred
  • Free your mind from worries
  • Live simply
  • Give more
  • Expect less
    Instagram : PERFECCIONAR
    Wechat : the-akmal
    Facebook : Asyrahtul Akmal









  • Skins: Mayra
  • Help: Amiraa
  • Owner: Akmal
  • Malu!
    2014/01/29 | 0 Comments
    Assalamualaikum semuaaaaa :)

    Erhhh~! Akmal rasa minggu ni laa minggu yang paling memalukan kat sekolah. Malu gilaa! Rasa macam nak seret muka kat jalan ja.

    Ahad - Akmal kena naikkan bendera masa perhimpunan kat sekolah. Memandangkan Akmal ni ahli kadet polis, dan kebetulan ada pakcik inspektor nak mai sekolah untuk buat perasmian pelantikan pengawas sekolah, pengawas pss dll, Akmal terpaksa dan dipaksa untuk naikkan bendera sambil pakai full uniform kadet polis. Siap dengan barray lah, tali pinggang lah, glove lah, hapa lah. Errr! Malu siot. Satu sekolah tengok kehodohan Akmal pakai uniform tu. Dah laa masa Akmal nak naikkan bendera, tali bendera tu melekat-lekat kat glove sebab tali tu dah lama dan semakin menggerutu. Habis rosak glove tu ==" Paling menyakitkan hati, masa pengetua tengah bagi ucapan. Tetiba pengetua kata, "Inspektor tu tak boleh mai sebab dia ada emergency." What?! Kalau Akmal tau yang pakcik polis tu tak jadi mai, Akmal dah buang segala acessories yang ada kat badan Akmal tau! Dah laa susah nak naikkan bendera pakai gloves. Rimas dengan tali pinggang bagai lagi. Haesyyy. Sabo aje laa Akmal oii.

    Isnin *pagi* - Masa tu waktu rehat. Subjek lepas waktu rehat, subjek add math. Ada satu soalan yang Akmal tak qeti nak settle. So, Akmal tanya laa classmates Akmal yang paling terer add math. Bila Akmal tanya, "Weh, hang buat dak soalan ni?" Selamba badaknya dia jawab, "Dak. Aku salin soalan ja. Jalan kira aku tak buat lagi. Hahaha." Then, dia keluar pi kantin macam tu jaa. What the... Erghh! Last-last, Akmal tunggu dia balik dari kantin, then Akmal ajak dia pi kelas 5SC1, tanya budak chinese yang memang pakar dalam semua subjek. Akmal and kawan Akmal tu pun tunggu la that chinese girl jawab soalan tu. Tetiba, loceng tamat waktu rehat berbunyi. Halamak! Ustaz masuk 5SC1 pulak dahhh. Jawapan add math tak dapat lagi nih. Ketua kelas 5SC1 dah macam halau kami keluaq jaa. Hahaha. Akmal ngan kawan Akmal tu pun mula laa cuak, nak blah cepat. Bila kami angkat kaki ja, budak-budak 5SC1 dah baca doa. Takkan kami nak blah centu jaa. Nanti orang kata tak hormat doa plak. Err ==" Kami pun berdiri laa macam tunggul kayu sambil baca doa. Bajet! Ustaz pulak dok usyar pelik kat kami. Arghh! Seriously, malu gilaaa!

    Isnin *petang* - Ada latihan rumah sukan. Akmal rumah syahbandar. Kaler hijau kot. Haha. Kalau tak silap, kaler hijau laa. Err, lupa laa :3 Petang tu, kami buat latihan untuk lompat jauh. Pasir dia, perghhh~! Halus baq hiangggg! Macam pasir kat pantai jaa. Kebetulan, ada match football. So, banyak laa students sekolah lain yang memenuhi padang sekolah masa tu. Memandangkan Akmal form 5, cikgu dahulukan bebudak form 3, then form 4, then baru laa form 5. Sementara nak tunggu turn, Akmal tengok bebudak lain lompat comel jaa. Tak da yang tertungging terbalik pun. Tapi kenapa bila turn Akmal lompat, Akmal jatuh tertungging?! Dah laa masa tu ada bebudak bola sepak tengah buat "lintasan terhormat" kat situ! Haprak laa hang, Akmal. Suka bikin malu diri sendiri >_<

    Selasa and rabu tadak pulak kejadian yang memalukan menimpa diri. Hmmm. Alhamdulillah :D Tapi bila Akmal teringat balik, benda-benda nii la yang nak jadi sweet moments untuk diri sendiri bila dah habis sekolah nanti. Kalau tak buat gila waktu sekarang, nak buat gila waktu bila lagi. Tahun ni jaa last Akmal nak pegang title sebagai budak sekolah. Lepas ni dah masuk kolej / universiti dah, Insya Allah. Akmal tanak sambung form 6! Never ever ever ever and ever! Akmal dah jemu pakai uniform sekolah. Hahaha. Poyossss!


    Happiness is not something ready made. It comes from your own actions

    Kbabaiii