ONLY TEARS


  • Free your heart from hatred
  • Free your mind from worries
  • Live simply
  • Give more
  • Expect less
    Instagram : PERFECCIONAR
    Wechat : the-akmal
    Facebook : Asyrahtul Akmal









  • Skins: Mayra
  • Help: Amiraa
  • Owner: Akmal
  • Hilang.
    2014/03/01 | 8 Comments
    Assalamualaikum.

    Akmal baru balik dari kelas ED. Harini hari yang menyebalkan bagi Akmal. Sakit hati. Geram. Rasa macam nak pijak-pijak orang sekeliling. Rasa macam nak tumbuk dinding. Rasa macam nak lari langgar dinding laju-laju. Rasa macam nak buat macam-macam! Geramnyaaaaa!

    Straight to the point. Helmet Akmal hilang. Hilang kat kedai. Masa tu Akmal nak beli oreo and susu coklat Dutch Lady ja pun. Tak sampai sepuluh minit Akmal masuk dalam kedai tu, helmet Akmal dah tak ada! Cilakak betul pencuri tu -_____- Helmet pun nak curi ka? Akmal guna helmet biasa-biasa ja pun. Lain la kalau Akmal guna helmet Shoei ka, Arai ka yang harganya sampai beratus beriban. Akmal guna helmet MS ja pun. Bodoss buat pencuri tu >____<

    Seriously, Akmal geram sangat-sangat. Akmal nangis sebab helmet hilang. Kawan-kawan pun dah puas pujuk Akmal. Takut ibu ngan abah marah. Ya lah, helmet tu baru beli tahun ni. Tup tup dah hilang. Serious sakit hati. Dah laa esok sekolah. Macam mana Akmal nak pergi sekolah kalau helmet pun tak ada. Dah laa kawasan rumah Akmal ni JPJ kerap buat rondaan. Tadi pun Akmal balik dari sekolah ikut jalan kampung.

    Ya Rabbi. Sakitnya hati.

    Kbabaiiii

    Anonymous Anonymous said...

    Kurang ajar nya !
    Sabar Akmal ... :)

     
    Blogger Diya Hanun said...

    hha...hari tu baru hilang helmet, helmet KHI ceh..balik2 je pakai helmet kura2..haha

     
    Blogger nanalee caramelo said...

    nana prnah gak kena curi helmat, itupun takpadan dengan helmet yg dcuri. dengan retak kat helmet tu, kaler yag ntah ape2.. haisshh~

     
    Blogger Mazni Munawar said...

    agaknya pencuri tu lupa nk bawak helmet, tu pasal dia pegi rembat helmet org lain. eei kurang asam gila. biar dia, mesti sat lagi hidup dia tak tenang sampai bila2

     
    Blogger Asyrahtul Akmal said...

    @Diya Hanun : hahaha... Mesti comel kan kalau pakai helmet kura-kura? Hmmm. Teringin nak pakai helmet tu tapi abah tak bagi :(
    @Nanalee caramelo : Akmal guna helmet biasa-biasa ja pun :/ Itu pun ada jugak orang nak rembat. haesyyy.
    @Mazni Munawar : Akmal rasa macam nak sumpah dia macam-macam. Eiii. Geram gila. Kalau Akmal dapat pencuri tu, Akmal nak sumbat mulut dia dengan segala helmet yang ada -.- Hamboehh. Lapaq sangat helmet orang sampai sanggup mencuri.

     
    Blogger siGadis Purple said...

    helmet biasa pun duit melayang jugak bila kena beli baru..hehehe..utk saya la sbb student lagi :)

     
    Blogger Asyrahtul Akmal said...

    @siGadis Purple : ha'a kannn? Kawan-kawan Akmal senang-senang jaa cakap beli yang baru. Cehh -.-" helmet Akmal yang koman tu pun dah cecah RM50. dengan RM50 tu, Akmal boleh beli dua helai seluar trakcsuit Forest. Kehkehkeh.

     
    Blogger Nurulee said...

    kat sekolah ee dulu selalu jadi gini. bukan helmet jaa macam macam part motor perabih kena curik. be strong k. slow talk dengan parents. inshaAllah takda marah punya. anyway dah nak hilang. adalah hikmahnya tuuu. hehe.

     

    Post a Comment