ONLY TEARS


  • Free your heart from hatred
  • Free your mind from worries
  • Live simply
  • Give more
  • Expect less
    Instagram : PERFECCIONAR
    Wechat : the-akmal
    Facebook : Asyrahtul Akmal









  • Skins: Mayra
  • Help: Amiraa
  • Owner: Akmal
  • Result dan meniru.
    2014/03/31 | 2 Comments
    Assalamualaikum w.b.t :)

    Result exam haritu keluar dah. Punya laa Akmal tunggu lama nak check kat SAPS minggu lepas. Asal buka SAPS jaa, tak boleh tengok sbb cikgu tak keep in lagi. Harini baru boleh buka. Nahh resultnyaa ^^, yang sebelah kiri, awal tahun haritu. Yang sebelah kanan, akhir tahun last year. Teruk gilaa markah akhir tahun =="


    Wuuu, lega gilaa bila tengok markah add math and chemy. Buat pertama kalinya, Akmal tak failed add math! Giler tak seronok. LKJ pun meningkat banyak walaupun cuma dua soalan saja yang naik. Tapi nak siapkan dalam tempoh satu jam, dengan soalan yang susah gila babas, memang berpeluh habeh kotiak ==" seriously, susah nak siapkan 1 soalan LKJ dalam satu jam. Entah macam mana SPM nanti. 8 soalan selama 2 jam. Err >_<" Result kali ni betul-betul naikkan semangat Akmal untuk jawab exam yang akan datang. Akmal nak bagi ada peningkatan lagi. Yeah!

    Akmal tak meniru kayy. Payah aeh nak meniru. Dah laa tempat Akmal betul-betul sebelah cikgu. Memang tadak chance laa nak meniru. Lagipun, Akmal tak reti meniru. Serious. Akmal pernah cuba untuk meniru tapi tak jadik. Akmal rasa macam tak selamat. Rasa macam cikgu ada kat belakang, tengah tengok apa yang Akmal jawab. Seram. 

    Akmal tak suka orang yang terang-terangan meniru waktu exam. Pastu bila dah habis exam, dia duk buat bangga taik kucing yang dia boleh jawab and dia tak meniru padahal bantuan ada bawah meja. Kalau dia mengaku yang dia tu meniru, dimaafkan lagi. Biar la bodoh sebab tak study. Jangan la gandakan lagi kebodohan tu dengan meniru. Itu bodoh kuasa dua namanya. Dah la meniru, takmau mengaku yang diri dia meniru. Itu bodoh berkuasa-kuasa namanya.

    Kesimpulannya, kalau takmau kena cop bodoh berkuasa-kuasa, jangan la meniru. Berdosa. Akmal pun tak cerdik mana. Kalau Akmal dah cerdik, Akmal dah tak sekolah, kerja terus. Sebagai peringatan untuk diri sendiri.

    Kbabaiii.





    Blogger Naniey Jemiey said...

    tahniah..boleh perbaiki lagi tu next time.. hehe

     
    Blogger Asyrahtul Akmal said...

    Thank you kak :) Insya Allah, I will try my best

     

    Post a Comment