ONLY TEARS


  • Free your heart from hatred
  • Free your mind from worries
  • Live simply
  • Give more
  • Expect less
    Instagram : PERFECCIONAR
    Wechat : the-akmal
    Facebook : Asyrahtul Akmal









  • Skins: Mayra
  • Help: Amiraa
  • Owner: Akmal
  • Untitled.
    2014/04/10 | 9 Comments
    Assalamualaikum all :)

    #1 Mr. Froggy

    Petang Ahad, Akmal ada latihan kawad kadet polis. Kawan Akmal, Wani ajak pakai kasut prapp papp papp also known as kasut kulit berladam. Alaa, kasut kulit yang berkilat-kilat tu laa, sampai boleh suluh cili celah gigi tu. Akmal pun cari kasut tu sampai jumpa and I found it! Kasut tu ada tersimpan dalam kotak. And guess what. Ada Mr. Froggy menumpang sekali dalam kotak tu. And I screamed like crazy ==" Ibu yang tengah buat roti kat dapur pun terkejut. I hate frogs. Super duper hate 'em! Disebabkan katak tu la, Akmal tak pakai kasut prapp papp papp seperti yang dijanjikan dengan Wani T__T

    #2 Sukantara and biology

    Hari Selasa. Hari untuk Akmal jadi buas! Bukan buas yang negatif tuu. Ni buas yang macam kanak-kanak ribena undercontrol. Haha. Akmal cuma dapat sumbang mata untuk lari 100m saja -.- lontar peluru, sipi-sipi ja nak lepas garisan. Huh! Bukan rezeki. Lompat jauh, my pebret sport. Buleh pulakk batal! Aisyyyy -.-

    Sukantara tu dari pagi sampai waktu rehat ja. Lepas rehat pulak, bebudak kelas 5 Sains1, Sains2 and Sains3 ada bengkel biology tapi Akmal tak ambik bio. My classmate, Jufri dah blah balik rumah waktu rehat. Tinggal laa Akmal sengsorang dalam kelas tu. Tapi Akmal tak forever alone actually. Malam sebelum tu, Akmal dah plan ngan Faris nak duk dalam library. Faris tak ambik bio gak. So, I dated with him. Haha. Tak date pun lahh =="

    Kalau nak diikutkan, Akmal nak stayy ja dalam kelas. Sengsorang pun tak paa. Tapi bila teringat yang kelas Akmal ada 'penunggu setia', hmmm. Akmal batalkan niat nak duk dalam kelas. Jealous dengan kawan-kawan yang ambik biology sebab biology is one of my pebret subject T___T

    #3 Temuduga kenaikan pangkat Kadet Polis

    Hari Rabu. Macam tak percaya, Akmal join temuduga ni. Serious best! This is not my first time hadir temuduga ni actually. Ni kali yang kedua. First time masa form 3. Tapi tak dapat pun. Haha, biasa la. Akmal pun baru join kadet polis masa form 3. Nak bagi kata perintah pun terhegeh-hegeh. Memang patut  pun tak dapat.

    Temuduga kali ni pun Akmal tak expect yang Akmal akan dapat. Nak jerkah orang, suara pun macam kartun. Jangan mimpi laa nak dapat. Poorrrraaahhhhh!

    Akmal orang terakhir yang ditemuduga. Kena berdiri selama 2-3 jam! Dari pagi, dengan perut kosong. Nasib baik tak rebah. Mana boleh rebah, Akmal kan tough. Kehkehkeh :D  Kawan-kawan Akmal yang ditemuduga awal dari Akmal bernasib baik laa sebab encik polis tu bagi depa rehat, boleh duduk. Akmal ni kena berdiri sampai habis sesi temuduga T____T Balik rumah, habis sakit bahu dan kaki. Tegang habis otot kaki. Undilah Akmal. Taip KP10 Akmallaaa dan hantar ke 212111. Hahaha. Takde lahh =="

    Lagi seminggu baru tahu keputusan sapa yang dapat naik pangkat.

    #4 Happy Birthday to Alyaa

    Hari Khamis, 10 April. Today is Ayaa's birthday :) I've wished her on 12 o'clock. Akmal gadaikan waktu tidur Akmal semata-mata nak tunggu pukul 12, nak wish kat Alyaa. Bila Akmal call Alyaa, tak dapat. Khyra cakap Alyaa dah tidur. Penat mungkin. So, I texted her.

    FYI, Alyaa is one of my bestfriend at SYTRA. Susah senang seronok sedih semuanya Akmal share dengan Alyaa. Dia pun selalu share macam-macam dengan Akmal termasuk la makanan. Kehkehkeh :D Biasala, kehidupan berasrama, tak nikmat laa kalau tak share makanan sama-sama, kannn?

    Alyaa Atikah Zahari, I love you and miss you till infinity. I am sorry cause I can't visit you at SYTRA. Masih mencari masa yang sesuai untuk ke sana. Happy bornday. May Allah bless you, sweety :) Good luck for your sepieyemm. Strive for your straight A's ;)

    #5 Kuiz Kimia peringkat kebangsaan

    Tadi cikgu ada umumkan pasal kuiz ni. Rasa macam nak join. Cikgu cakap, menang kalah lain ceqita asalkan dapat sijil. Should I join this quiz? Sijil peringkat kebangsaan doe.

    Hahaha :D

    Kbabaiii

    Blogger Siti Nooryanawati Mohamed said...

    Banyak nya aktiviti yer. Good...apa2 aktviti pun, yang penting bermanfaat. Have a nice day dear (^^,)

    *Singgah menabung mr.nuff. Blh klik balik kat sini : Lisa Surihani Teaches Malaysians A Thing or Two About Hygiene . TQ.

     
    Blogger Nur Hamizah said...

    1. Hahaa teringat dekat anak murid ibu miza masa tu kat sekolah dia cakap dengan ibu miza kasut dia sempit sangat. Hambik kau, katak gemuk dalam kasut dia XD

    2. Akmal drop biology ke ? Why ?

    3. Huyooo kalau naik pangkat akmal jadi apa ? :D Apa pun semoga berjya sweety. Aamin.

    4. Happy birthday to Alyaa. May Allah bless you. Semoga berjaya untuk SPM ni adik-adik.

    -Perkongsian dari pengalaman :
    Sejarah paper 1 buat soaln tahun2 lepas punya ulang kali hafal sekali pun soalan dgn jwpn tak pa sebab 20 markah untuk paper 1 dalam tgn. Tahun lepas ada yang sebijik gila dgn soalan sejarah tahun2 lepas.
    Bio, fizik, kimia boleh beli buku SBP sebab SPM tahun lepas banyak paper 1 keluar dari situ. and kalau nak tahu biasanya satu topic ni dah keluar kat paper tu dia takkan ulang kat papaer 3 bhgian experiment. So boleh agak experiment mana(bahagian B) yang keluar.
    Agama Islam, kertas 2(alquran dan hadis) score yang ni betul2 untuk dptkan full mark. Ayat hafazan pastikan hafal kalau tak jawab je semua susunan ayat tu semua sama. Sebab kertas 1(akidah, ibadat, sirah, akhlak) kadang kita sangkut kat situ. Macam miza XD
    Wallahu A'lam. Apa pun usaha selagi boleh :D

    5. Miza syorkan lebih baik join. Macam miza tahun lepas pun join. Peluang keemasan kena rebut. Markah tinggi wooo. Yup kalah pun tak apa, janji sijil berharga tu ada :D

     
    Anonymous Akmal said...

    @Siti Nooryanawati Mohamed : done menabung :)

    @Nur hamizah : 1. Hahaha. euww. benci katak. tambah-2 yang suka menumpang dalam kasut orang

    2. Akmal tak drop bio pun. Haehh. panjang beno ceqitanya. kihkihkih

    3.Naik pangkat dari konstabel ke koperal ja. hihi. Amiin

    4.Thanks for da tips :) Insyaa Allah kami boleh

    5.Haha. okayy-2 :D memang cadang nak join pun. hihi

     
    Blogger Nies alhaQ said...

    Manyak nya aktiviti diaaa. Hehe, anyway, best of luck in whatever u do. Thanks singgah blog akak. Akak folo sini. :)

     
    Blogger Anis Aisyah said...

    kamu ni taku ngan kucing?
    anis tak takut hahahaha!
    tapi.. segan je la.
    mana nak tahu katak tu jantan la kan. kekeke
    xD dosa okey bersama hamba Allah yg berlainan jantina.

     
    Blogger Ain Nafisha said...

    Banyaknya aktiviti Akmal :D Goodluck ya, kalau Fisha join Kuiz Kimia tu, peringkat kebangsaan tu, menang kalah lain cerita asalkan dapat sijil hehe :D

     
    Blogger Asyrahtul Akmal said...

    Hehe :D biasa laa kak. Nak aktif, nak kumpul sijil bebanyak. Lagipun dah tahun akhir kt sekolah. Uhuk :'(

     
    Blogger Asyrahtul Akmal said...

    Kucing? Ciptaan Allah yg paling comel tuuu. Mana boleh takut. Akmal ada baaaaannyyyyaaaaakkk kucing kat rumah. Hehe. Tamau cakap pasal katak -.- geliiii

     
    Blogger Asyrahtul Akmal said...

    Hahaha. Kannn? Menang kalah tak penting asalkan dapat sijil peringkat kebangsaan. Hhoho :D

     

    Post a Comment