ONLY TEARS


  • Free your heart from hatred
  • Free your mind from worries
  • Live simply
  • Give more
  • Expect less
    Instagram : PERFECCIONAR
    Wechat : the-akmal
    Facebook : Asyrahtul Akmal









  • Skins: Mayra
  • Help: Amiraa
  • Owner: Akmal
  • Untitled.
    2014/04/24 | 1 Comments
    Assalamualaikum to everyone everybody and everywhere XD

    Lama gilaa tinggal blog. Lebih kurang seminggu lebih. Missed me? Haha. Buuu, Akmal. Nobody miss you. Balik tanam jagung laa wey :3

    Btw, Akmal sangat busy sampai Akmal tak larat and malas nak buka blog. Pemalas abadi -.-"

    #1 Sytra
    Hari rabu last week, Akmal ponteng sekolah. Akmal pi sekolah lama, Sytra sebab nak ambik markah kokurikulum kat sana.

     Dalam hati, eksaiited sangat nak jumpa dengan kawan-kawan kat sana. Sempat jumpa tapi malangnya tak boleh nak sembang lama.

    Ya Allah, rindunyaaa X( kenapa pertemuan kami terlalu singkat. Sobss sobss. Sadisnya.

    #2 Seminar add math
    Last saturday, Akmal pi seminar add math with my friends. Sekolah lain ada jugak. Biasalaa. Seminar kan.

    Dalam hall tu, Akmal duduk kat belakang. Dah laa mata rabun, block pulak dengan kepala ntah sapa-sapa. Cikgu tu ada suruh duduk kat depan bg sesapa yg tak nampak. Akmal nak pii, tapi tengok macam dah ramai jaa yang ke depan. Lupakan hasrat tu.

    Ada sekali tu, dah laa tak nampak, pastu tak faham lak tu. I talked to my friend, "Aku nak mencarut boleh dak?" she laughed at me and try to cool me down. "takpa, nanti balik aku ajaq hang." haha. Settle masalah.


    Balik seminar petang tu, kena pi latihan kawad untuk kawad kawalan pulak. 

    #3 kawad kawalan
    Sibuk dengan latihan kawad untuk hari anugerah cemerlang. Kawad kawalan ni seronok ekcelli.

    Paling merana bila kena berdiri punya laa lama masa nak tunggu YB. Janji pukul 8 tapi mai pukul 9. Huh. Janji manismu sungguh pahit.

    Muka penat, baru balik seminar add math.

    Buruk gilaa bila pakai baray bagai -..-"



    #4 Latihan menembak peringkat daerah dan negeri
    Rabu this week, thats mean kelmarin laa kan? Haha. Akmal join menembak kor kadet polis untuk peringkat daerah. Syiok gilaa bhaii. Guna M-16 ceq oii. Real pulak tu. Mana boleh dapat peluang camni. Haha.

    Tuu kali kedua Akmal join menembak. First time masa form 3. First time menembak, puii. Habuk pun tarak kena. Haha.

    Kali kedua, kelmarin. Akmal menembak and dapat the highest score. 74. Wow, macam banyak tapi tak pun. Guna 20 butir peluru. 13 ja yang kena sasaran. Lagi 7 butir entah ke mana. Hairan. Haha.

    So, Akmal and lagi lima orang kadet sekolah Akmal dapat wakil daerah ke peringkat negeri. 3 lelaki terbaik and tiga perempuan terbaik.

    Peringkat negeri harini. Final. Ada sekolah lain jugak. Nervous tak tau nak habaq. Disebabkan Akmal dapat highest, adik-adik kadet and friends bg harapan. "hang boleh, Syatul." "hang terer, mesti boleh punya." "buat leklok. Salah sorang antara hangpa mesti dapat." Haaaa, cakap senang. Pi buat tengokk -..-"

    Final tadi, nama Akmal yang first polis tu panggil. Sebab Akmal tulis nama Akmal sebagai orang first. Untung jadi orang first. Tak keliru nak cari target.

    Segala doa di baca. Tried to rilex. Dan tembak. Rilex lagi. Tembak. Sampai laa habis 20 butir.  Dah habis tembak, tengok kat sasaran, kena 12 ja! Mana lagi 8? Weirdoooo. Haha.

    Alhamdulillah :) dapat nombor tiga peringkat negeri kategori perempuan. Jadi laa tu. Berbaloi laa jugak. Sakit belakang, sakit bahu, telinga bengang. Dapat jugak nombor tiga.


    Kelmarin. Peringkat daerah.

    Akmal nampak macam hantu. Tetiba ada kat belakang >.<"

    Cik Awang menembak sambil berdiri. Haha. Proooo :D
           
                        

    Tahun ni last boleh join menembak :'( sedihhh. Btw, Inspektor Douglas hensem gilaaaaaaa XD Polis yg paling hensem yang ada kat sini. Penyampaian hadiah tadi pun dia yg bagi. Haehhhh *pengsan*

    "Tapi dia kristian laa kak." "Takpaa. Tak kisah. Hahahahahahaha."

    Bukan selalu Akmal menggatai. Ye dokk? XD

    Penat.

    Kbabaiii :)

    Blogger Am_Mir said...

    haha .. bestnyaaa >.< <3

     

    Post a Comment