ONLY TEARS


  • Free your heart from hatred
  • Free your mind from worries
  • Live simply
  • Give more
  • Expect less
    Instagram : PERFECCIONAR
    Wechat : the-akmal
    Facebook : Asyrahtul Akmal









  • Skins: Mayra
  • Help: Amiraa
  • Owner: Akmal
  • Sai-keling
    2014/05/07 | 3 Comments
    Assalamualaikum w.b.t

    First of all, I am very sad for a few things happened lately. Second, minggu lepas busy gila baqhiangggg. Rasanya Akmal tadak la buat apa sangat pun, tapi kesibukan tu rasa mcm melampau sangat sampai Akmal rasa letih dan malas nak buat homework. Dah berapa bulan homework asyik bertangguh. I dunno when I can start finish up all my homeworks T___T

    Selasa lepas, sibuk ngan raptai untuk hari sukan. Kelas memang dah sah-sah la tak masuk. Homeworks pun bertambah lagii. Rabu pulak, hari sukan. Malas nak cerita pasal hari sukan. Sakit hati, geram, sedih semua ada >///<

    Adik hensem, Iqmal >_<

    Khamis pulak, Akmal ada ED camp. Mana penat punnn. Habis hari sukan, camping pulak. Camping kat sekolah ja. 3 days 2 nights. 2 hari berturut-turut buat revision pasal ED, menghadap drawings yg kadang-kadang menyakitkan pala otak nak fikir -.-" tapi best gak laa sebab kami guna Bilik Wawasan, bilik untuk para guru buat mesyuarat. Ada airconds, sejukk. The best thing about Bilik Wawasan is, there are a lots of microphones ^^, you know what I mean? Karoke lahh sayang :D tapi dah mcm zoo ja bilik tu :3 karoke or kera-ok? Hahaha :p

    Macam-macam jenis lagu kami nyanyi. Justun bubur, kitty pori, poponko, dudulu, kongon band, justun timba-land, adam lembik, lada gagak, hapiz awan nano awan mendung semua ada. Hahaha. Well, study ED ni sometimes quite boring, stress. So, thats why la kami enjoy kera-ok. Akmal turut menjadi penyumbang suara serak-katak-mati dlm bilik wawasan. Ngehngehngeh :D


    Hari first tu, nothing special. Pagi belajar. Petang set up khemah. Malam belajar lagi. Pukul 1 lebih, Akmal masuk khemah and tidoq. Mengantuk punya pasal, tak sampai lima minit Akmal dah dibuai mimpi. Syawani said, Akmal tidoq tak bergerak langsung. Statik! Mcm mana Akmal tidoq, macam tu la Akmal bangun. Hohoho.

    Sharp pukul 5 pagi hari kedua, ada 'alarm' yg kejut kami semua bangun. Kalau kejut baik-baik takpa gak. Ni tak, dok main jerkah bagai. Paling tak leh blah bila 'alarm' tu nyanyi lagu bola. Hahaha. Masa breakfast tu, depa cakap bebudak laki yg tidoq dalam bilik wawasan pakat dok karoke sampai pukul 2 pagi. Insane -.- peliknya sebab Akmal tak dengar apa pun. Nyenyak sangat ka Akmal tidoq -_-

    Bakal arkitek dan jurutera :) Amiiin~

    Last night at the camp paling di tunggu-tunggu. Ada bbq \(^_^)/ makan makan lepak lepak sambil sembang bohong ngan cikgu fitri. Sekarang dia dah jadi site engineer. Dia cerita pengalaman dia jadi site engineer merangkap bos. He said, "...kawan ngan mat-mat bangla sbb workers kat sana majoriti bangla, blablabla, gaji masyuk, blablabla..." Akmal pun, hmm yela.

    Well, I am not interested in site engineering cause kalau bangunan tu roboh, org first yg dipersalahkan opkos la arkitek plan bangunan tu. Second opkos la site engineer tu sendiri. I wanna be a chemical engineer, buat perfume ka, kerja ngan petronas kaa. Hehehh. Tapi apa kaitan ED dgn chemical engineering -.-"

    Last day, kami berbasikal dari sekolah ke Pulau Bunting. Best ohh XD Jarak sekolah ke pulau 20 km something if I was not mistaken. Pergi balik dah jadi 40 km something. Longgar kepala lutut den. Sakit pungkoq! Hahaha. Tak senonoh.

    Masa kat pulau, kami belajar selamatkan orang guna tali and amenda ntah benda kuning tu -.- hmm. Ala-ala beachboy. Hoho.
    Mandi laut masa matahari terpacak atas kepala. Sunburn dahh. Balik berbasikal ke sekolah, sunburn lagii. Bagus sangat laa. Cycling mcm sai-keling. Pakat burn habeh macam keling. Akmal dah la hitam dahh, makin rentung la jawabnya. Akmal ngan bayang-bayang sama aja hitamnya. Kalah negro. Takpaa, tak kisah. Tadak sapa berkenan pun, ye dokk? Hahaha. Cikgu shukri cakap,

    "Lukisan kejuruteraan ni sama la macam kamu naik basikal daki bukit, turun bukit. Ada sesetengah orang tu rasa lukisan ni susah macam daki bukit yang tinggi. Tapi kalau kamu usaha, kamu akan jumpa jalan untuk turun dari bukit tu. Mungkin kekadang kamu akan terjun dalam lopak. Ada sesetengah orang rasa lukisan ni mcm naik basikal atas jalan lurus. Semuanya senang bg dia. Ada yg rasa mcm naik basikal atas jalan berbatu tapi lurus."

    Sekarang Akmal faham apa maksud cikgu. Nampaknya Akmal kena daki bukit yang tinggi tu sehingga Akmal jumpa jalan untuk turun dari bukit tu. Supaya Akmal jumpa jalan yang lurus tanpa berbatu bagai. Bukan untuk ED ja, tapi untuk seumur hidup :)

    Keesokannya sekolah. Bebudak ED ramai gilaaaa ponteng -.- kelas Akmal saja dah 15 org ponteng. Kelas sains3 pun sama. Majoriti budak ED. Akmal tak ponteng sebab ada orang tuuuu kann tak bagi Akmal ponteng. Hehehe. Tak ikhlas -.- sepatutnya niat lillahi taala. Akmal fikirkan kimia. Dah banyak kali ponteng kelas kimia. Tuptup cikgu tak mengajar sbb ramai tak hadir -_- wadahellaaa. Akmal pun letih jugakkk. Erghh!

    Kelmarin, tetiba Aiman cakap kat Akmal, cikgu nak 33 org kadet polis wakil sekolah untuk kawad formasi peringkat daerah. WHAT?! Next week ada mid year exam bro. Kulit aku pun tak hilang lagi burn. Bulan 5 dah wey. Aku nak study, nak SPM tak lama lagi. Ya Allah :'( not again. Ingatkan penderitaan ni dah berakhir.

    Maaf, post panjang berjela. Gambar berbasikal tadak. Ada kat Faris. Kalau rajin, Akmal topup gambar berbasikal bila dah ambik kat faris. KALAU RAJIN.

    Sekian.

    Kbyeeeeee :*

    Blogger Anis Aisyah said...

    seriously chemical engineer? ape tu kak? takkan buat perfume je.. xD buat la grand skit hehe btw good luck kak.

     
    Blogger Am_Mir said...

    Hai Akmal! ><

     
    Blogger Nurulee said...

    kengkawan ee dulu bulan 5 pun ada yang join kem lagi before spm. but normally cikgu cikgu tak galakkan spm candidate join. hehe =D

     

    Post a Comment