ONLY TEARS


  • Free your heart from hatred
  • Free your mind from worries
  • Live simply
  • Give more
  • Expect less
    Instagram : PERFECCIONAR
    Wechat : the-akmal
    Facebook : Asyrahtul Akmal









  • Skins: Mayra
  • Help: Amiraa
  • Owner: Akmal
  • Heartbroken.
    2014/05/29 | 2 Comments
    Assalamualaikum w.b.t

    For a few days I keep cry and cry and cry. My heart was broken into pieces after what I have done. It is painful. The pain is torturing me. It's hurt.

    Serabut. Semak. Stress. Sekarang dah 29 mei. Dah nak masuk Jun. Lebih kurang 2-3 bulan ja lagi nak trial spm. Tapi sekarang, masalah timbul bertubi-tubi.

    Seems like I have to join the kawad formasi but I don't want to! Oh, please understand me. Nak exam dah weyy. Add math, kimia, fizik pun tunggang langgang lagi. Ingat sempat ka nak cover semua topic for every subject within these months? Well, now Akmal dah menyesal dgn keputusan yg Akmal dah putuskan masa awal tahun lepas. I should have listen to my instinct! I don't care what people wanna said that I am to ego or selfish or stubborn. But because of my stubborn yg takmau dengar cakap hati sendiri ni laa yg dah buat satu keputusan yg makan diri sendiri.

    Menyesal. Seriously.

    "Kalau hang tak pergi 'sana', mungkin hang dah cekap dgn semua subjek form 4."

    "Kalau hang tak pergi 'sana', hang akan kekal dengan 5SC1 dan akaun even tu bukan favourite hang."

    "Kalau hang tak pergi 'sana', hang takkan main-main and stayed focus on your pelajaran."

    KALAU.

    Padan muka aku.

    Terlalu menjaga perasaan orang tua tersayang sampai keputusan tu makan diri sendiri. Bukan nak kata yg kita tak sepatutnya ikut cakap orang tua kita. But sometimes kita kena jugak ikut cakap hati kalau kita yakin benda tu betul. Tegakkan pendirian kita sendiri. Now, see. THAT DECISION affect your studies.

    Heartbroken. Why? Sekarang Akmal serabut fikir pasal kawad formasi. I don't wanna join them! I wanna start focus for my study. Sepatutnya, sekarang ni Akmal dah pun buat 'lonjakan paradigma' bak kata pengetua. Tapi kalau sibuk nak berkawad, bila nak melonjak sayang oii.

    Sebelum ni ada buat perjumpaan, ambil nama ahli kadet yg nak join kawad tu. Okay, ahli yg bagi nama melebihi 35 orang sedangkan syarat penyertaan tidak melebihi 35 orang. Akmal buat tapisan, pilih yg terbaik seramai 33 orang. Round satu sekolah, ambik nama i/c bagai. Mostly form 5 takmau join cause the trial is just around the corner. Tup tup, cikgu cakap budak tu tarik diri budak ni keluar budak tu itu budak tu ini. Sampai laaaaa ahli yang tinggal seramai 15 org. Bila dengar cikgu cakap macam tu, my heart broke into pieces. It's hurt. Really hurt.

    Stress. I am too stress. I keep cry and cry. No mood all day long. Kawan-kawan nak cakap dengan Akmal pun tak berani. Takut kena ribut. Akmal nangis bukan sehari. Tapi berhari-hari. Entah berapa puluh ribu kata maki yang dah keluar dari mulut nih.

    Maki hamun bukanlah penyelesaian bagi sesuatu masalah.

    Terdesak.

    Separuh merayu dekat members form 5 to join the kawad. Kesian kat cikgu. Kesian kat adik-adik kadet yang bersemangat nak join kawad formasi. Paling kesian dekat adik-adik form 3 yang dah nak trial untuk PT3 tak lama lagi.

    "Aku tak boleh masuk. Nanti ayah aku marah."

    "Aku tak mau la weh. Nak exam ni."

    "Kalau hang masuk, baru aku masuk."

    Blerghhhh. Akmal pun nak exam jugak! Bukan hangpa ja yg nak exam. Akmal pun nak study jugak untuk exam ni! Bukan hangpa ja. Akmal pun nak dapat result yg cemerlang untuk trial apa lagi spm nanti. Bukan hangpa ja! The most worst part is, they will join the kawad if I join it. Wadahellaaa. Kenapa jadikan Akmal sebagai tulang belakang? Nak bengang dengan members form 5 pun takleh jugak. Depa pun dalam situasi Akmal sekarang.

    'Tok guru' tu pun satu hal. Dia tu askar pencen but now he is a gardener at our school. Cara dia ajar kami kawad seriously lain! Kata perintah askar dengan polis tak sama. Tapi dia cakap, mana-mana kawad tetap sama kata perintah dia. Dah tak sama tu tak sama laa. Entah sapa yang mintak dia ajar kami kawad formasi pun tak tau la.

    Tadi, Akmal tengok depa training. Pakcik tu ajar. Muka adik-adik macam mintak simpati, seolah-olah "kak syatul, kami tak mau pakcik ni ajar. Kami tak paham." what can I do, sweethearts? I am sorry.

    Be strong, Akmal. You can handle it. Keep believing in yourself.

    Every problem has its own solution.

    "Menangis lagi. Puihh. Dah keraskan hati la konon tapi tetap nangis macam bebudak."

    I am just an ordinary girl laa brada.

    Iqmal lagi ^^, haha


    Kbabaiii.

    Blogger Anis Aisyah said...

    okey maybe anis tak pernah dlm situasi akk but yaa sabar hehe ckp senang tapi buat nya tak. just keep calm. paling senang is u just dont care about it. if akak risau sgt pasal something, u'll mind will pecah. boom! so just care little about it. ambil kisah skit ja. sori la anis merapu kat sini. so yaaa bye sarang sarang sarang saranghaeyo #sarangburung

     
    Blogger Asyrahtul Akmal said...

    Hahaha. Thanks yaa anis :) #sarangburung XD

     

    Post a Comment